Biografie

kartien_gallez.jpg

Katrien Gallez is een temperamentvolle sopraan die aanvankelijk haar sporen verdiende in het operette- & musicaltheater. Daar schitterde ze in de jaren 80-90 in tientallen operettehoofdrollen waaronder: Hanna Glawari in ‘Die Lustige Witwe’, Suzanne in ‘Die Keusche Suzanne’, Mariza in ‘Gräfin Mariza’ e.a. In musicals ontroerde ze als ‘Maria’ in ‘The Sound of Music’, als Elisa in ‘My Fair Lady’ en Dolly in ‘Hello Dolly’.

Toen ze in 1986 haar toekomstige echtgenoot Jean Walter leerde kennen, deed ze haar entrée in de wereld van de revue en variété en zong ze 5 zomers lang dagelijks in de befaamde variététempel ‘Het Witte Paard’ in Blankenberge aan de zijde van o.a. Ben Cramer, Sandra Kim, Garry Hagger, Yvonne Verbeeck, Jan van Dyck, Luc Caals onder leiding van het orkest van Lou Roman.

Vanaf 1996 toerde ze 5 jaar lang met de beroemde ‘Sylvesterconcerten’ als partner van Marco Bakker, het 50 koppige Strauss orkest uit Boedapest, 100 man koor, ballet uit de Weense Staatsopera, onder leiding van Lazlo Maklary in alle grootste concertgebouwen van Nederland en België.

KatrienGallez049.JPG

Ze nam 4 CD’s op waaronder: ‘Katrien Gallez Internationaal’, ‘Rendez-Vous met Katrien Gallez’, ‘Champagne’ en ‘Het Salonorkest Da Capo in concert met Marco Bakker en Katrien Gallez’. Ze was de stuwende stem achter de theaterproducties: ‘De Schone en het Beest’, ‘De 3 Soprano’s’ en de ‘Gospelconcerten met Katrien Gallez en Bill Ray Davis’.

Stijl, klasse, enthousiasme, vuur en passie gekruid met een vleugje humor, zijn haar ingrediënten voor een onvergetelijk optreden. Welbespraakt voert ze haar toeschouwers op haar eigentijdse manier mee naar haar wereld van de muziek en voelt ze zich thuis op alle podia. Zowel tijdens een promsconcert, een academische zitting, een speciale verjaardag, een diner aux chandelles of een Weens Concert. Onder leiding van een pianist, een salonorkest, symfonisch orkest of een big-band.

Een sopraan niet alleen om te horen, maar vooral ook om te zien.